Veel gestelde vragen

Q: Hoe moet ik artwork bestanden aanleveren?
​​​​​​​
U kunt de artwork bestanden in pdf formaat via de mail aanleveren. Als de bestanden groter zijn dan 10MB kunt u ze bijvoorbeeld verzenden via wetransfer.com naar info[at]centraalmuziekhuis.nl. Templates met de juiste afmetingen voor het meest voorkomende artwork vindt u op de pagina Downloads.​​​​​​​ Bestanden die groter zijn dan 2 GB kunt u naar ons sturen via www.transferXL.com.

Q: Hoe kan ik de DVD-master aanleveren?
​​​​​​​
U kunt de DVD master op 3 manieren aanleveren:
Per post: U kunt een exemplaar van de DVD per post naar ons sturen.
Digitaal :U kunt een image bestand (.nrg of .iso) naar ons zenden.
Ook kunt u de Video TS map naar ons sturen.

Via XLtransfer.com kunnen u gratis grote bestanden verzenden.

Q: Wat is overvul of afloop?
​​​​​​​
Als u een DVD inlegvel, digipack of wallet ontwerpt moet u rekening houden met afloop. Dat betekent dat u bij het document altijd 3 mm marge rondom moet toevoegen. Om ruimte te maken laat u een foto, afbeelding of illustratie staat minimaal 3 mm doorlopen aan alle zijden van het document. Er ontstaat nu dus een snijmarge van 3 mm rondom een drukbestand. Deze marge noemt men het "afloop". Nu kan er zorgeloos schoongesneden worden zonder dat er een witte streep of rand ontstaat. Zorg er ook voor dat belangrijke informatie als tekst op enkele millimeters van de snijmarge afstaat.Hiermee voorkomt u dat teksten of beelden te dicht tegen de rand gedrukt worden of zelfs van de rand worden afgesneden.

Q: Hoe zit het met jullie levertijden?
​​​​​​​
Voor dvd's compleet met drukwerk moet u rekening houden met een gemiddelde levertijd van 7 á 9 werkdagen na ontvangst van de (correcte) pdf bestanden en de master. Het leveren van dvd's zonder drukwerk (op spindel) gaat meestal sneller (6 tot 8 dagen). Producties in digipacks of DVD9 (double layer) kunnen soms iets langer duren (10 a 11 dagen). 

Q: Waarom zijn jullie zo goedkoop?
​​​​​​​
Wij laten jaarlijks zeer veel producties doen. Onze overheadkosten zijn erg laag, we werken simpel en doelmatig.

Q: Bedrukken jullie ook lege DVDr's ?
​​​​​​​
Jazeker vele fotografen, architektenbureaus, medische en andere bedrijven branden vaak hun eigen data op DVD recordables die door ons geleverd zijn met een full colour bedrukking.​​​​​​ Log in en kijk bij de kortingen die gelden als er geen data op de DVD behoeven te worden gedrukt.  

Q: Hoeveel speelduur kan er op een normale DVD?
​​​​​​​
U Er kan op een gewone DVD tot 4,7 Gigabyte aan data. In de praktijk komt dat er er op neer dat er circa 2 uur film van goede kwaliteit op een DVD passen. Wilt u nog meer data en/of een langere speelduur, dan kunt u kiezen voor een zogenaamde Double Layer DVD waar circa twee keer zo veel data op geplaats kunnen worden. Log in om de meerprijzen voor Double Layer DVD producties te bekijken. 

Q: Hoe zit het met rechten en zo?
​​​​​​​
U dient zich op de hoogte te stellen van de voorwaarden gesteld door de auteurs- en beeldrechtenorganisaties, zoals Sabam, Stemra en/of Gema en zelf te voldoen aan de door deze organisaties gestelde voorwaarden inzake reproductierechten en intellectuele eigendomsrechten. Bij opdrachtgeving vrijwaart u Centraal Muziekhuis BV voor aanspraken die derden geldend kunnen maken inzake deze rechten, zoals vastgelegd in onze Algemene Voorwaarden.​​​​​​​